Σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκαν κείμενα που αναφέρουν ότι ο «Λουκάς» της «17Ν» είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας, ωστόσο, γίνεται λόγος για «βίαιη μεταγωγή» του στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε κείμενο του για την απεργία πείνας, είχε κάνει λόγο για πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας» για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, συνέπεια του νέου νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα, με κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Νίκος Μαζιώτης και Γιάννης Δημητράκης αναφέρουν: «Από σήμερα Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάμε απεργία πείνας εις ένδειξη Αλληλεγγύης στο σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Καταγγέλλουμε τη βίαιη μεταγωγή του με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο παρά το ότι δήλωσε ότι δεν θέλει καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.