Η πρεμιέρα στην επαναλειτουργία των καταστημάτων αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στην αγορά, ενώ ακολουθεί, σύμφωνα με δηλώσεις κοινωνιολόγων αλλά και αρμοδίων υπουργών, η απελευθέρωση και άλλων δραστηριοτήτων.

Τι θα γίνει όμως με την εστίαση; Αυτή, δυστυχώς, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμοδίων, αργεί ακόμα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για Φλεβάρη αλλά, όπως έγραφε από το πρωί το Reader.gr, ο ακριβής χρόνος που θα ανοίξουν εστιατόρια και μπαρ παραμένει άγνωστος. 

Αυτό που καθυστερεί την απόφαση για άνοιγμα της εστίασης είναι, όπως εξήγησε και ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA, ότι αποτελεί εστία υπερμετάδοσης. Άλλωστε, η εστίαση ήταν η πρώτη δραστηριότητα που ανεστάλη, λόγω ακριβώς αυτής της συνεισφοράς της στην μετάδοση της πανδημίας. 

Στον ίδιο τόνο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά» και διευκρίνισε ότι «όταν θα ανοίξουμε την εστίαση θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους καθώς υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα».

Κατηγορηματικός ήταν, τέλος, και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.

Ερωτηθείς για μια σειρά από δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, δήλωσε πως αυτό που είχε προτεραιότητα, ήταν συγκεκριμένοι τομείς του λιανεμπορίου, αλλά την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα τους, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι.

Σε κάθε περίπτωση «το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ' λυκείου, μετά τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια» επεσήμανε ο κ. Σύψας.

Διαβάστε ακόμα

Ταραντίλης: Σε καλύτερη κατάσταση η Ελλάδα - Να δώσουμε ευκαιρία στην αγορά να αναπνεύσει

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας