«Ασύγκριτες» χαρακτήρισε τις συνθήκες εργασίας γιατρών και νοσηλευτών του εξωτερικού, σε σχέση με εκείνων στη χώρα μας, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.  

Μιλώντας στο GrTimes, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως της πρότειναν να εργαστεί στη Σαουδική Αραβία πριν δύο χρόνια:

«Η πρόταση ήρθε μαζί με ένα διετές συμβόλαιο. Ο μισθός μου θα ανερχόταν στις 14.000 ευρώ το μήνα, ενώ μου πρότειναν να καλύψουν και τη διαμονή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Επέλεξα να μην πάω, καθώς οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι υποφερτές. Δε θα μπορούσα να ζω δύο χρόνια στους 45 βαθμούς Κελσίου, υπακούοντας σε τόσο αυστηρούς κανόνες, μακριά απ’ την οικογένειά μου. Τι να κάνεις τα χρήματα εάν δε μπορείς να βγεις έξω και να απολαύσεις τη ζωή;», τόνισε.

Η ίδια, ωστόσο, παραδέχεται ότι η Ελλάδα πρέπει να δίνει ανταγωνιστικά κίνητρα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της, ώστε να μην εγκαταλείπουν τη χώρα:

«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας να φεύγουν. Είναι φοβερά μυαλά. Πρέπει να εξασφαλίσουμε για εκείνους κίνητρα.

Ας πούμε, θα μπορούσαμε να τους απασχολούμε για μία διετία ή πενταετία σε νησιά, με καλύτερους μισθούς, ακόμη και σπίτι και διατροφή και, στη συνέχεια, να τους μεταθέτουμε με τις βέλτιστες συνθήκες στα κέντρα των πόλεων. Έτσι, τα νησιά θα ήταν εφοδιασμένα με επαρκή αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, κι εκείνοι θα είχαν ένα λόγο για να μείνουν», προτείνει.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: «Παράθυρο» Παγώνη για άνοιγμα της εστίασης σε τρεις εβδομάδες

Παγώνη για εμβολιασμούς: Κινούμαστε με αργούς ρυθμούς – Αδύνατο να επιτευχθεί ανοσία μέχρι τα τέλη Ιουνίου