Ο πρόεδρος του Σωματείου Θανάσης Σταμούλης, μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ, καταδίκασε την ανάρτηση, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το Σωματείο. 

Επίσης, θέση για τη σεξιστική τοποθέτηση πήρε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Χότζογλου.

«Είναι εμετικού περιεχομένου η ανάρτηση. Την καταδικάζουμε απερίφραστα» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και κάλεσε τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από όλες τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, τον αντιπρόεδρο του σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, εξαιτίας του σχολίου που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε βάρος της δημοσιογράφου, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καθώς και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου,

Στην καταγγελία των συνδικαλιστών, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Ρόδου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Τάσος Ψαρομπάς, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χλευάζει χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά εμετικές, αποκρουστικές εκφράσεις, την καταγγελία δημοσιογράφου ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στη Ρόδο, ειδικά μετά την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και άλλων περιστατικών που έχουν καταγγελθεί, «είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες από οποιονδήποτε» και «πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από κάποιον που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που είναι πάνω από το 50% στον κλάδο μας».

Στην καταγγελία που έκανε η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, χαρακτηρίζεται ως «χυδαία και εμετική» η ανάρτηση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και τονίζεται ότι «χιλιάδες γυναίκες στη Ρόδο, στις συνθήκες της πανδημίας σήμερα, έρχονται αντιμέτωπες με τη βία του να μην έχουν το παραμικρό εισόδημα, ούτε επίδομα ανεργίας γιατί ανήκουν στην κατηγορία αυτή των εποχιακά εργαζομένων που δεν έκαναν μεροκάματο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το επίμαχο σχόλιο αφαιρέθηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του αντιπροέδρου στο Facebook.