Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως η πληρότητα των ΜΕΘ ανέρχεται σε 59% στην Αττική και 57% στη Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως ο κορονοϊός παρουσιάζει έξαρση στις ηλικίες 45-54 και 65-74 γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες. 

«Τα στοιχεία μας προβληματίζουν και δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για τις μάσκες, τις αποστάσεις. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια να τα τηρούμε» τόνισε.

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα», σχολίασε.

«Είμαι περήφανος που φτάσαμε στην αρχή του τέλους της τεράστιας κρίσης υγείας που είναι ο εμβολιασμός. Είμαι περήφανος για τον κόσμο που τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά έδειξε ευθύνη», τόνισε.

«Είναι σημαντικό τώρα που ανοίγουμε δραστηριότητες να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

«Το θέμα των μεταλλάξεων ερευνάται»

«Σαν χώρα τα πήγαμε καλά και είμαστε σε ένα καλό σχετικά επιδημιολογικό επίπεδο. Μας απασχολεί η μετάλλαξη αλλά πήραμε μέτρα έγκαιρα», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας η πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

«Το θέμα των μεταλλάξεων ερευνάται. Γενικά φαίνεται ότι υπάρχει ανταπόκριση στα εμβόλια, δεν ήμαστε εμβολιασμένοι άρα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Τα πάμε καλά και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό πως όλοι μαζί τηρήσαμε τα μέτρα και κατά τη διάρκεια των γιορτών», τόνισε.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Στα 509 τα νέα κρούσματα - 293 οι διασωληνωμένοι, 25 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Ξεκινούν τα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών