Δύο παιδιά, ηλικίας 3 και 6 ετών, έχουν ήδη οδηγηθεί στο νοσοκομείο με εμπύρετη γαστρεντερίτιδα, την ώρα που οι πολίτες στο Διμηνιό καταγγέλλουν και δερματικά προβλήματα από το νερό της κεντρικής υδροδότησης, που προέρχεται από γεώτρηση.

Το θέμα ανέδειξε το τοπικό μέσο korinithiannews, ενώ σάλο προκαλούν οι εικόνες με βρώμικο νερό, όπου επιπλέουν σκουλήκια, την ώρα που οι πολίτες καλούνταν να μην πίνουν το νερό της βρύσης λόγω αλάτων.

Σημειώνεται πως από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό  είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά κολοβακτηρίδια, αλλά και του αυξημένου ποσοστού σε αμμωνία και νιτρώδη.

Όπως φαίνεται, ωστόσο, αφενός υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της αγοράς εμφιαλωμένου νερού, ενώ το νερό της βρύσης είναι εντέλει ακατάλληλο για κάθε χρήση.

Έπειτα από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κορίνθου διέταξε προανάκριση για την υπόθεση, προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Διαβάστε ακόμα

Σήφης Βαλυράκης: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Καμπανάκι Σύψα: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή η αγορά - Παίζουμε με τη φωτιά