Η Λένα Αξιόγλου, δικηγόρος και υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα, με τη χρήση ατυχέστατων μεταφορών από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, κατάφερε να δώσει μια τελείως εξοργιστική απάντηση σε συνέντευξή της στο tinealarissa.gr, όπου εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί για τη στάση του το ίδιο το θύμα του βιασμού.

«Η όλη προσωπική της αφήγηση, όπως διατυπώθηκαν οι λεπτομέρειες στα ΜΜΕ, θυμίζει πιστά το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας», ανέφερε συγκεκριμένα για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Και συνέχισε:

Η Κοκκινοσκουφίτσα είχε ρητή οδηγία από τη μητέρα της «μην βγείς από το δρόμο σου» και εκείνη επειδή «δεν ήξερε τι κακό ζώο ήταν αυτός ο λύκος και δεν τον φοβήθηκε καθόλου» , βγήκε στο λιβάδι να μαζέψει άνθη και ο λύκος πήγε και παραπλανητικά φόρεσε τα ρούχα της γιαγιάς , φόρεσε τα γυαλιά της ,αφού έφαγε και τη γιαγιά. Όταν ο κυνηγός έκοψε το στομάχι του λύκου και έβγαλε ζωντανές και τη γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα, αυτή είπε όσο ζώ δεν θα ξαναβγώ από το δρόμο μου. ΚΑΙ έκτοτε δεν την ξαναπείραξε κανείς!

Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές εμείς τουλάχιστο από καππαδοκικές και μικρασιάτικες οικογένειες ξέραμε ότι «οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ.».

Εδώ θα προσέθετα ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκδήλωσης ερωτικού ενδιαφέροντος, αν δεν συμφωνεί το ένα μέλος, με ξεκάθαρα πολλά  λόγια και όχι με μισόλογα και υπονοούμενα ή μονολεκτική συμπεριφορά το λέγει και αποφεύγονται τα «τραύματα», που μας ακολουθούν. Καλό ήταν να του πει ξεκάθαρα και με πολλές λέξεις, όταν τη φίλησε ξαφνικά στο στόμα, ότι η ίδια έχει προτεραιότητα τον πρωταθλητισμό της και όχι την ιδιωτική της ζωή και φυσικά να μην τον ακολουθήσει «ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» στο δωμάτιό του.

Η απαράδεχτη τοποθέτηση της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην πόλη της - και όχι μόνο - με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας να κάνει λόγο για «έκπληξη και αποτροπιασμό», αλλά και για δηλώσεις που «δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται προσπαθούν να λύσουν, επιτείνουν τα ενοχικά αισθήματα των γυναικών και αθωώνουν δια του επιχειρήματος «τα ήθελες και τα έπαθες» τις εγκληματικές ενέργειες του εκάστοτε θύτη».

Τι απαντά μετά τον σάλο

Έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε η Λένα Αξιόγλου επανήλθε με νέα διευκρίνιση επί των δηλώσεών της στο tinealarissa.gr, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως στόχος της συνέντευξή της ήταν «να τονίσω ότι η αυτοπροστασία της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει τα όρια του αρσενικού συνομιλητή της, που σ αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Η κοκκινοσκουφίτσα"». 

Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα «κατασπαράζεται» από τον άνδρα και Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο «ΟΧΙ» είναι»ΟΧΙ», ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του «ερωτικά εκφραζόμενου» συνομιλητή της.

Διαβάστε ακόμα

Υπόθεση Μπεκατώρου: «'Εφυγε ένα βάρος χρόνων» - Καταθέτει ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς

#MeToo: Από την Ταράνα Μπερκ στη Σοφία Μπεκατώρου - Πώς ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση έγιναν πανδημία