«Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η γνωστή ζωγράφος και σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργό. 

Σημειώνει ακόμα ότι «τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Πληροφορίες, που δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, θέλουν δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να κινούνται κοντά στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης. Μένει, βέβαια, να διερευνηθεί εάν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι ο Σήφης Βαλυράκης είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνέπεια της πτώσης του στη θάλασσα. Κακώσεις που ενδεχομένως να προήλθαν από την προπέλα του σκάφους. Συνέπεια αυτών ήταν ο πνιγμός του πρώην υπουργού. Τέλος, η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε να αναβληθεί η κηδεία που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Διαβάστε Ακόμα

Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες θανάτου του Βαλυράκη – Ο καβγάς με ψαρά και το μυστήριο με τα ψαροντούφεκα

Σήφης Βαλυράκης: Σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αποδίδεται ο θάνατός του