Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ερευνών και συλλογή στοιχείων για τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας Ρομά, με το Τ.Α. Κηφισιάς να συστήνει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε στην περιοχή ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με 4 επιβαίνοντας το οποίο κρίθηκε «ύποπτο». Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος υπήρχε ειδική κρύπτη, στην ταπετσαρία πάνω από τα καθίσματα, όπου βρέθηκε χρηματικό ποσό και δύο χρυσά δαχτυλίδια (βέρες).

Και οι 4 τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει με τη μέθοδο της απασχόλησης έναν ηλικιωμένο. Εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι του δήμου, του απέσπασαν την προσοχή κι ένα άτομο της συμμορίας μπήκε στο σπίτι κι άρπαξε χρήματα και τις δύο βέρες. 

Έτσι δρούσε η εγκληματική ομάδα

Η εγκληματική ομάδα είχε διαρκή, δομημένη και με διακριτούς ρόλους δράση και δραστηριοποιούνταν σε κλοπές, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικίες όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Η συμμορία αναλάμβανε δράση πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούμενη με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, σε ομάδες τουλάχιστον 3 ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους, κυρίως μονοκατοικίες που διέμεναν αποκλειστικά άτομα μεγάλη ηλικίας.

Ακολούθως, μετέβαιναν σε αυτές και είτε παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, είτε προφασιζόμενοι ότι το όχημα τους υπέστη μηχανική βλάβη ή προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή του Δήμου, κάποιοι εξ’ αυτών απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους και τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν στις οικίες. Ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή. Ακόμη, καθώς και τραπεζικές κάρτες, με τη χρήση των οποίων πραγματοποιούσαν συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

Ασκούσαν βία στους ηλικιωμένους 

Ακόμη, στην περίπτωση που οι συλληφθέντες δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενοίκων εντός των οικιών, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια και με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποιούσαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγκληματική τους πράξη. Αμέσως μετά την κλοπή, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του «επιχειρησιακού» αυτοκινήτου και διέφευγαν.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση ληστείας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ληστεία και απάτη με υπολογιστή. Οι 4 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός της συμμορίας. 

Τσουμάνης: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τ.Α. Κηφισιάς»

Το reader.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, Κώστα Τσουμάνη, ο οποίος έκανε λόγο για «μία συμμορία η οποία τους τελευταίους μήνες είχε δεκάδες "χτυπήματα" και ταλαιπώρησε κυρίως τους ηλικιωμένους. Δεν ήταν εύκολος ο εντοπισμός τους καθώς λάμβαναν ισχυρά μέτρα αυτοπροστασίας, γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς».

Διαβάστε Ακόμα 

Και ο προπονητής ιστιοπλοΐας τον... χαβά του: «Δεν αισθάνομαι βιαστής – Ας με εκτελέσουν»

Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες θανάτου του Βαλυράκη – Ο καβγάς με ψαρά και το μυστήριο με τα ψαροντούφεκα