Ένα drone ίσως κρύβει το «κλειδί» του τι συνέβη την περασμένη Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας όπου έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός, Σήφης Βαλυράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr κάτοικοι είδαν ένα drone να πετάει στην περιοχή, το οποίο ίσως έχει καταγράψει κινήσεις στη θάλασσα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Το drone όπως είπαν το είδαν να πετάει στην περιοχή περίπου στις 11:30 με 12:00 χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος ήταν η που βρίσκονταν ο χειριστής του, αν δηλαδή ήταν κάπου κοντά ή πιο μακριά.

Επίσης άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή είπαν ότι υπάρχουν κάμερες σε συγκεκριμένες περιοχές που «δείχνουν» προς τη θάλασσα και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των σκαφών στη θαλάσσια περιοχή εκείνη την ημέρα.

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: Χτυπήθηκε από αλιευτικό

Μαρτυρίες για εμπλοκή αλιευτικού που έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, επικαλέστηκε ο δικηγόρος της οικογένειας, ενώ παράλληλα είναι από τα στοιχεία που εξετάζει το Λιμενικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου εκτίμησε ότι ως αύριο οι ανακριτικές αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού και το εν λόγω σκάφος.

Αναφερόμενος στα γεγονότα επανέλαβε πως όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν ο πρώην υπουργός πήγε στο σκάφος του για να βγει για ψαροντούφεκο σε μια κοντινή βραχονησίδα. Στη διαδρομή συνάντησε ψαράδες που ήταν σε αλιευτικό και διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απαγόρευση που υπάρχει λόγω των μέτρων για την covid-19

Μάλιστα -όπως έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δει το συγκεκριμένο αλιευτικό, τρεχαντήρι μήκους 8 μέτρων- οι αλιείς έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Σήφη Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του ενώ εκείνος καθόταν άκρη σε αυτό, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να συνεχίσει την πορεία του.

Επίσης, τόνισε ότι οι ψαράδες της περιοχής έχουν συγκεκριμένες ώρες και συνήθειες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στην ταυτότητά τους. Ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού και όχι από την προπέλα του φουσκωτού, και σημείωσε ότι αναμένεται σήμερα να υπάρξει πόρισμα για το είδος και το μέγεθος της προπέλας. Αναρωτήθηκε δε αν ο χειριστής του αλιευτικού είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα, ότι τον χτύπησε με την προπέλα του σκάφους του και δεν τον βοήθησε.

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν είδα άλλο σκάφος κοντά στο φουσκωτό» - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αποδίδεται ο θάνατός του