Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος του θύματος και μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη αποκάλυψε το μοτίβο δράσης του γνωστού σκηνοθέτη, όπως προκύπτει από τις σοκαριστικές καταγγελίες των ανήλικων θυμάτων του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μονίμως γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους.

«Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», δήλωσε ο κύριος Βλάχος, τονίζοντας ότι υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Είχε αναπτύξει μέθοδο προσέλκυσης ανηλίκων

«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης.  

Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει», σημείωσε ο δικηγόρος του θύματος. 

Ο κύριος Βλάχος συμπλήρωσε δε ότι ο κατηγορούμενος είχε ισχυρό ένστικτο για το πώς θα επιλέγει τα θύματά του και με τι τρόπο θα μεταχειρίζεται το κάθε ένα από αυτά:

«Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών. Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους. Τα χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο ίδιος πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Όσο προχωράει η ιστορία όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν κι αυτοί τη δική τους μαρτυρία στα συμβάντα για όσα έχουν ακούσει από θύματα ιστορίες για κακοποιήσεις που έχουν υποστεί». 

Ανήλικος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Αντίστοιχες πληροφορίες φέρεται ότι κατέθεσε όμως στον Εισαγγελέα και η 40χρονη γυναίκα που διατηρούσε στο παρελθόν σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το dikastikoreportaz.gr, η γυναίκα κατήγγειλε πως ένα από τα αγόρια - ηλικίας 16-17 ετών - που έβλεπε στο σπίτι του σκηνοθέτη, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».

Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, το ίδιο παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης τον Δεκαπενταύγουστο του 2004 στην Πάρο, όταν και την επισκέφθηκε: 

«Μάλιστα την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών, όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης, αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένοιωσα αποτροπιασμό…».

Διαβάστε ακόμα

Κούγιας: Η υπόθεση Λιγνάδη είναι υπόθεση Μενδώνη - Επιχειρηματικά συμφέροντα «χτυπούν» την κυβέρνηση

Χρήστος Πέρρος: Ο Λιγνάδης είχε αλιευτή των υποψήφιων θυμάτων όταν δεν πετύχαινε τον σκοπό του