Το μεσημέρι της Τέταρτης (24/2), στις 12:00 μμ, αναμένεται να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της 19ης τακτικής ανακριτρίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, προκειμένου να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία σύλλεναντίον του κινήθηκε έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του 25χρονος σήμερα άνδρας, για τον βιασμό του σε ηλικία 14 ετών.

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη

Για την έκδοση του εντάλματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της πράξης (δηλαδή η τέλεση του βιασμού κατά συρροή), η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων, η μεθοδική και συστηματική προσέγγιση των ανήλικων αγοριών και η καλλιέργεια  αρχικά κλίματος εμπιστοσύνης που πετύχαινε εκμεταλλευόμενος  την επαγγελματική του ιδιότητα ως καταξιωμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης προχωρούσε σε άσκηση βίας ή οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας προκειμένου να ικανοποιήσει τους ανήθικους σκοπούς του.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω κρίθηκε πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι  έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων και για αυτό το λόγο θα πρέπει να συλληφθεί.

Ο καλλιτέχνης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, ενώ την υπεράσπισή του ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.

Διαβάστε Ακόμα:

«Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω»: Ο Αλέξης Κούγιας εκνευρίστηκε και έκλεισε το τηλέφωνο στο «Πρωινό»

«Βόμβα» Μόρτζου για Λιγνάδη: Διορίστηκε «φυτευτός» στο Εθνικό