Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας και τη δημιουργία σώματος αστυνομίας στα πανεπιστήμια, καθώς και για την καταστολή που δέχτηκαν χθες οι φοιτητές του Αριστοτελείου, που προχώρησαν σε κατάληψη κτηρίου της Διοίκησης.

Στην Αθήνα οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, όπου με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας πραγματοποιούν συλλαλητήριο.

Θεσσαλονίκη: Πορεία στο Δικαστικό Μέγαρο

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ ξεκίνησαν πορεία από την πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με πορεία των υγειονομικών και των διανομέων και κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια, όπου περνούσαν από Εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες.

Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν, λίγο νωρίτερα, οι 31 συλληφθέντες φοιτητές, οι οποίοι πήραν ρητή δικάσιμο για την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, στις 12:00.

Σύμφωνα με το alterthess.gr, το σύνολο των συλληφθέντων κατηγορείται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου για τις διαδηλώσεις.

Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων θα αντιμετωπίσουν και κατηγορίες για απείθεια, ενώ δύο εκ των 31 κατηγορούνται για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και ένας για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.