Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της παρουσίας του στα rapid tests που διενεργήθηκαν στο Κορδελιό, ο κύριος Μανδαλιανός σημείωσε πως «περιμένουμε τη βελτίωση της εικόνας που θα φανεί από τα rapid tests και την απόφαση των λοιμωξιολόγων εάν θα συνεχιστεί ή όχι το σκληρό lockdown».

Η εκτίμηση του δημάρχου είναι πως η απόφαση της Επιτροπής θα είναι αρνητική και «την Δευτέρα, 1 Μαρτίου, θα βγούμε από τα αυστηρά μέτρα».

Τα rapid tests θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής - που πλήττονται οικονομικά - με στόχο την ενίσχυσή τους από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ ύστερα από επαφή με τον διευθυντή του ΟΑΣΘ αυξήθηκαν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών για την περιοχή.

Επίσης, με γραπτό αίτημα προς την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης ζητήθηκε η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο τον δήμο για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τη φύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας.

Διαβάστε ακόμα

Στο τραπέζι νέο πενταψήφιο για ψώνια στα μαγαζιά - Πώς και από πότε θα λειτουργήσει

Μόσιαλος: Τι και πότε να προσέξουμε όταν κάνουμε το εμβόλιο