Θλίψη προκαλεί η είδηση για μια μαθήτρια που αναγκάστηκε να διαβάσει στο δρόμο με τον δημοστικό φωτισμό, γιατί δεν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι. 

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η οικογένεια ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας  που είναι μαθήτρια Λυκείου αναγκάστηκε να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, στο στύλο του δημοτικού φωτισμού καθώς το ρεύμα στο σπίτι είναι κομμένο. 

Οι γονείς είναι αμφότεροι άνεργοι και δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία. 

Η καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία και παίρνει φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά.

Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών και θα μπορούσε να αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Στην Αγριά είναι κοινό μυστικό η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα και η οικογένεια ζει με την «ελεημοσύνη» των γειτόνων.

Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Τελικά, με το ρεύμα επανασυνδέθηκε με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.