«Σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών» θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας χάντμπολ ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ την Κυριακή στην Κοζάνη, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής αποφάσισε να εφαρμόσει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, επιτρέποντας την είσοδο στον αγώνα μόνο με λιγοστές προσκλήσεις που θα διαθέσει με δική της αποκλειστική ευθύνη η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, λόγω της.... ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης σε μία περίοδο που το Σκοπιανό είναι στην πρώτη γραμμή αλλά και λόγω της ημέρας του αγώνα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένα καταστήματα και με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Γκαντής στην συνέντευξη του προς τα ΜΜΕ της περιοχής, δήλωσε ότι η Αστυνομία με βάση τις πληροφορίες που είχε στη διάθεση της «έθεσε τον αυριανό αγώνα σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης με αποτέλεσμα να γίνει σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών».

Επίσης διευκρίνισε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς των φιλοξενουμένων όπως έγινε πριν από ένα χρόνο με το πρωτάθλημα νεανίδων στα Σκόπια, «η εθνική ομάδα θα αποχωρήσει από το γήπεδο». Στο ερώτημα για το εάν έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις της εθνικής ομάδας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ, ο κ Γκουντής αποκάλυψε ότι πριν από καιρό έγινε τριμερής συνάντηση των δύο προέδρων ομοσπονδιών Ελλάδας και πΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όπου «συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν γεγονότα και ενέργειες που θα προκαλούσαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων των ομίλων». «Μπορώ να σας πω ότι μέχρι στιγμής αυτό τηρείται» προσέθεσε και ανέφερε ότι «στον μεταξύ μας αγώνα που δώσαμε πριν από μετρικούς μήνες δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι, έχουμε καλύψει ορισμένα κενά που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε αισιόδοξος ότι θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και υπενθύμισε ότι ο αντίπαλος είναι μια πανίσχυρη ομάδα που συγκαταλέγεται στις 10 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Τα μέτρα επιτήρησης στον προαύλιο χώρο του σταδίου θα είναι έντονα, ενώ οι μετακινήσεις της φιλοξενούμενης ομάδας γίνεται συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.