Ο κομμωτής των διασήμων Πάνος Καλλίτσης και η πρώην σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου περιέγραψαν στο δικαστήριο τα όσα έζησαν τον Ιανουάριο του 2016, όταν τρεις ληστές τους επιτέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό. Η αιματηρή επίθεση είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Πάνου Καλλίτση στο στήθος και τα πόδια.

Η κυρία Χριστοπούλου περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου πως οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν οπλοφορώντας στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό και επεσήμανε πως ο κ. Καλλίτσης προσπάθησε να την προστατέψει: «Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει. Πάλεψε πολύ γενναία».

Τότε η εισαγγελέας σχολίασε πως «ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε. Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν έναν κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Η κ. Χριστοπούλου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ξέσπασε σε κλάματα όταν ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα ψεύτικο όπλο που έβγαλε από την τσάντα του.

«Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;» είπε η κ. Χριστοπούλου με τον δικηγόρο να απαντά πως είναι ψεύτικο.
«Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως» τον κάλεσε με την πρόεδρο του δικαστηρίου να απευθύνεται στον δικηγόρο λέγοντας του πως «δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας, τρέμει ολόκληρη».
«Ντροπή σας» είπε ο κ. Καλλίτσης και η εισαγγελέας τόνισε: «να σέβεστε κύριε συνήγορε».

Παράλληλα, όταν συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει αναπαράσταση των γεγονότων, η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε επίσης και αναφερόμενη στον πρώην σύζυγο της είπε: «αν δεν είχε σωθεί από θαύμα θα τον φέρνατε από το νεκροταφείο για να κάνει την αναπαράσταση».

Παράλληλα ένας από τους κατηγορούμενους πήρε το λόγο και ισχυρίστηκε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση «αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα;  Γιατί δεν ήθελα» με την Έλενα Χριστοπούλου να παίρνει το λόγο και να επισημαίνει πως η ίδια και ο σύζυγός της ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους.

«Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς», είπε ο γιατρός που χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση ενώπιον του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Καλλίτσης έδειξε ενώπιον του δικαστηρίου το χτύπημα της σφαίρας δίπλα από την καρδιά του: «Έχω “φάει” τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε: «από θαύμα σωθήκατε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.