Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση στην τιμή του ρεύματος τους επόμενους μήνες άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, για τις πιθανές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος απάντησε:  «η τιμή του ρεύματος μειώθηκε πέρσι 6% επειδή υπάρχει η εκπτωτική πολιτική του 15% για τους συνεπείς καθώς και εξαιτίας του ανταγωνισμού λόγω των ιδιωτών προμηθευτών.  Η τιμή που χρεώνεται στους παραγωγούς ενέργειας -σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία- για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι μια πανευρωπαϊκή αγορά που τελεί σήμερα υπό καθεστώς πίεσης. Οι ιδιώτες προμηθευτές έχουν προβλέψει στις συμβάσεις τους ότι μεταφέρεται στους καταναλωτές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εντούτοις παρακολουθούμε την αγορά αυτή η οποία πρέπει να ρυθμιστεί ενιαία. Το επόμενο εξάμηνο θα δούμε αν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια».

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μια ισχυρή κοινωνική πολιτική αναφέροντας ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο προβλέπει 30% μείωση στις τιμές ρεύματος και 70% για όσους παίρνουν ΚΕΑ ενώ ιδρύσαμε και το ταμείο επανασύνδεσης για τα φτωχότερα νοικοκυριά».