Αντίθετη με την υιοθεσία και/ή την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια εμφανίζεται, με ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος.

Ειδικότερα, σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

Επιπλέον, αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου, η συνέχιση του διαλόγου για τα Θρησκευτικά: «επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των "Φακέλων του Μαθητού", με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Διευκρίνισεις του υπουργείου Παιδείας

Στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών και ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους «Φακέλους Μαθητή», για τους οποίους Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του 2016.

Τα παραπάνω είχε καταστήσει σαφή και ο υπουργός στη χθεσινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Συνόδου, σύμφωνα με το υπουργείο.