Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η έκτακτη διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής για την ενίσχυση των ΜΑΤ από 100 αστυνομικούς άλλων Υπηρεσιών. Αφήνοντας στην άκρη το πολιτικό σκέλος -καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε ότι θα καταργούσε τη συγκεκριμένη αστυνομική μονάδα- πρόκειται για μία κίνηση που επιχειρησιακά αποδυναμώνεις την ΕΛ.ΑΣ. 

Αυτό, καθώς «τραβάει» κόσμο από ήδη ελλειμματικές σε προσωπικό Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής, με τους συνδικαλιστές να «ανεβαίνουν στα κάγκελα» και να βγάζουν σκληρές ανακοινώσεις. Κατά γενική ομολογία, η ΓΑΔΑ επέλεξε αυτόν τον... άκομψο τρόπο να ενισχύσει με προσωπικό τα ΜΑΤ, καθώς οι περισσότερες διμοιρίες αριθμούν 12 έως 15 αστυνομικούς έναντι 25 που προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. 

Σύμφωνα με τη διαταγή η ενίσχυση ανά αστυνομική διεύθυνση κατανέμεται ως εξής:

- Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών 14 άτομα
- Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς 11 άτομα
- Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής 14 άτομα
- Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής 11 άτομα
- Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 11 άτομα
- Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής 15 άτομα
- Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής 13 άτομα
- Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής 11 άτομα

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αναφέρει ότι «οι υπεύθυνοι “φωστήρες” ανακάλυψαν μια εντελώς πρόχειρη ενίσχυση από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις οι οποίες ψυχορραγούν. Η επιβεβλημένη ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. δεν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Έτσι άραγε αντιλαμβάνονται κάποιοι τις ανάγκες των Υπηρεσιών και με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν να καλύψουν τα κενά;». Παράλληλα, θέτουν σειρά ερωτημάτων προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής: 

## Με τι κριτήριο έγινε η επιλογή των Διευθύνσεων από τις οποίες θα αποσπαστούν συνάδελφοι;
## Περισσεύουν άραγε αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας  Αθηνών, Διεύθυνση Ασφαλείας, Διεύθυνση Τροχαίας και Διεύθυνση Αλλοδαπών; Σε αυτές τις Υπηρεσίες δεν έχουμε ελλείψεις στην οργανική τους δύναμη;
## Γιατί εξαιρείται το προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί σε Ο.Μ.Ε.Ε.Τ. και ίσως κάποιοι να ήταν και επιθυμούντες;
## Γιατί εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ;
## Γιατί εξαιρούνται επιδεικτικά αστυνομικοί που προέρχονται από την Δ.Α.Ε.Α. αλλά είναι ονομαστικοποιημένοι σε φρούρηση ευπαθών στόχων; Μήπως γιατί είναι πλέον στην φύλαξη Κυβερνητικών Προσώπων;
## Πιστεύει άραγε κανείς από αυτούς που συνέταξαν την διαταγή αυτή ότι οι διμοιρίες των Υ.Μ.Ε.Τ.-Υ.Α.Τ. θα δεχτούν ουσιαστική ενίσχυση; Ας ρωτήσουν τους διμοιρίτες τι σημαίνει ουσιαστική ενίσχυση των διμοιριών. 

Εξίσου σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Άμεσα θα αναληφθούν όλες οι νόμιμες και δέουσες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν με την συγκεκριμένη διαταγή που παραπέμπει ευθέως σε άλλες αποχές ενός άλλου αειμνήστου με το περίφημο δόγμα “Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν”».