Έρευνα απ’ άκρη σε άκρη του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», πραγματοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Πιο αναλυτικά, άγνωστος τηλεφώνησε στις 18:22 στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και απείλησε ότι έχουν τοποθετηθεί τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί σε διάφορους χώρους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», λέγοντας ότι θα εκραγούν τηλεφωνικά μέχρι τις 12:00 το βράδυ.

Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών είναι ότι πρόκειται για φάρσα, σε κάθε περίπτωση όμως αστυνομικοί με σκύλους και πυροτεχνουργοί ελέγχου στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

«Σύνηθες φαινόμενο, δεν αφήνουμε τίποτα χωρίς έλεγχο»

Μιλώντας στο Reader.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος υπηρετεί στο «Ελ. Βενιζέλος», έκανε λόγο για «ένα πολύ συχνό φαινόμενο, που όμως οι εδώ αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να αφήσουν χωρίς έλεγχο. Τώρα που μιλάμε γίνονται όλες οι απαραίτητες έρευνες, από συναδέλφους, συνοδούς ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για τον εντοπισμό εκρηκτικών, καθώς και πυροτεχνουργών. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Αστυνομία δεν αφήνει τίποτα χωρίς να διερευνηθεί. Πολλώ δε μάλλον όταν όλοι γνωρίζουν πως ότι συμβαίνει στο “Ελ. Βενιζέλος” έχει αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Γι’ αυτό ουκ ολίγες φορές έχουμε επιστήσει στην ηγεσία την αναγκαιότητα οι εδώ αστυνομικές υπηρεσίες να είναι πάντα επαρκώς στελεχωμένες. Θέλω, τέλος, να τονίσω και των σπουδαίο ρόλο της ΕΚΑΜ, με τους συναδέλφους -που αδικήθηκαν με την κατάργηση του επιδόματος επικινδυνότητας- να επεμβαίνουν στις πιο δύσκολες καταστάσεις».