Ταυτόχρονα βρέθηκε το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου στους πνεύμονες του παιδιού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και συμπτώματα μηνιγγίτιδας και κατέληξε σε λίγες ώρες από σηπτικό σοκ.

«Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της 6χρονης είχε ταχεία επιβάρυνση. Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι γονείς μιάμιση μέρα ήταν άρρωστη. Αρχικά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο η κλινική της εικόνα έδειχνε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί με μηνιγγίτιδα. Αμέσως ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Μία πληθώρα εξετάσεων οι οποίες βγήκαν αρνητικές για μηνιγγιτιδοκοκκο. Ωστόσο περιμένουμε ακόμα κάποιες εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι για τα τελικά αποτελέσματα», ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

H 6χρονη είχε προσβληθεί από το ιό της γρίπης Η1Ν1. «Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η 6χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 με τα διάφορα παθογόνα να την επιβαρύνουν. Παράλληλα όμως, ανιχνεύθηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα», επεσήμανε ο κ. Τασσόπουλος.

Σύσκεψη στο σχολείο όπου φοιτούσε η 6χρονη

Μουδιασμένη από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι γονείς των παιδιών στο σχολείο του κοριτσιού. Την Τρίτη έγινε σύσκεψη στο σχολείο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στην σύσκεψη οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν σε περίπτωση κάποιου κρούσματος γρίπης ή ίωσης ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κατέστησε σαφές πως «το σχολείο είναι ασφαλές».

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικό εμβολιασμό των μαθητών για τον ιό της γρίπης. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, που δεν νομίζω, την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα για την ώρα. Το σχολείο είναι ασφαλές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τερζάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως σήμερα θα βρεθεί μία ψυχολόγος στο σχολείο προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους γονείς, όσο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.