Η «ανακούφιση» που επικράτησε σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τον περασμένο Αύγουστο όταν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Τούρκους, φαίνεται πως σιγά – σιγά θα δώσει την θέση της στην απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το «παρθενικό» δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open, η υπόθεση Μητρετώδη και Κούκλατζη, παίρνει πιο τον δρόμο του Στρατοδικείου. Φαίνεται πως εντός των προσεχών ημερών, θα αποσταλούν μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ οι κλήσεις τόσο των δυο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο, όσο και από τους ανωτέρους τους αξιωματικούς στον σχηματισμό που υπάγονται.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κλήσεις θα αφορούν βαρύτατο κατηγορητήριο. Στις εν λόγω κλήσεις σύμφωνα με το Open θα περιλαμβάνονται τουλάχιστον 10 πρόσωπα. 

ΓΕΕΘΑ: Ουδείς έχει παραπεμφθεί

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί άρα και πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.