Αποχώρησαν τόσο από το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου όσο και από το κτήριο του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο και οι οποίοι νωρίτερα «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού. 

Στο προαύλιο επικράτησε μικροένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών.

Ομάδα μαθητών και φοιτητών κατευθύνθηκε στο γραφείο του υπουργού Παιδείας και νεαροί κλώτσησαν την πόρτα και μπήκαν μέσα.

Οι μαθητές μίλησαν με τον κ. Γαβρόγλου σε έντονο ύφος και κάποιοι μάλιστα του είπαν: «θα έπρεπε να νιώθεις ντροπή με αυτά που κάνεις». 

Ένας φοιτητής κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να απομακρυνθεί από το γραφείο του διότι «το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη»: «Σας ακούμε τόσο καιρό να νομοθετείτε εναντίον μας. Καλούμε να απομακρυνθεί η ηγεσία του υπουργείου. Σας καλούμε να φύγετε. Κάνουμε κατάληψη έως ότου αποφασίσουμε πως θα συντονιστούμε. Το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη, να φύγετε από εδώ πέρα που δεν ξέρετε τι νομοθετείτε. Εδώ δεν είστε αρμόδιος να κάθεστε». 

«Διαλύετε τις ζωές μας», «Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» φώναξαν στον Κώστα Γαβρόγλου οι φοιτητές.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τον «νόμο Γαβρόγλου» και συγκεκριμένα για τις αλλαγές που φέρνει στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων.