Αποκαταστάθηκε η μηχανική βλάβη στο δεξαμενόπλοιο «SEA BEECH», που το πρωί είχε παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρας Αλονήσου.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία νησιών Μάρσαλ και με πλήρωμα 26 ατόμων μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, είχε αναχωρήσει χωρίς φορτίο από το Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Δυο τεχνικοί κλήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου SEAWORLD MANAGEMENT, να μεταβούν με ελικόπτερο της Ελληνικής Αεροπορίας στο πλοίο, ενώ στο σημείο κατέπλευσαν και δύο ρυμουλκά. Στις 17:20 το απόγευμα και ενώ το SEA BEECH βρισκόταν ΝΔ της νήσου Ψαθούρα, οι μηχανικοί του πλοίου ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να επανεκκινήσουν την κύρια μηχανή.

Μέχρι στιγμής, από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί κάποια θαλάσσια ρύπανση, ούτε κάποιος τραυματισμός. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Το δεξαμενόπλοιο, αφού λάβει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του.