Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής

Β. (επιθ) MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα

Πρόκειται για τα δύο άτομα που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έστησαν και την απάτη σε βάρος του δημοφιλή τραγουδιστή, Λευτέρη Πανταζή, απ’ τον οποίον απέσπασαν 60.000 ευρώ με το πρόσχημα των επενδύσεων στο Χρηματιστήριο.

H απάτη σε βάρος του Λευτέρη Πανταζή 

Το δίδυμο εμφανίζονταν στα υποψήφια θύματα τους ως εύποροι επιχειρηματίες και τους έπειθαν με διάφορα τεχνάσματα να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση. Το πρόσχημα ήταν τα σημαντικά κέρδη μέσω ευκαιριακών επενδύσεων στο Χρηματιστήριο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Μάλιστα, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματα τους ότι είναι ιδιαίτερα εύποροι, προφασίζονταν ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές. Ένα ακόμη τρικ που χρησιμοποιούσαν είναι ότι για να διαβεβαιώσουν περί της ασφάλειας των υπό επένδυση χρημάτων τους, έδιναν στα υποψήφια θύματα ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν... αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στη Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2018, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στα 135.000 ευρώ. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής, που πείστηκε και έδωσε 60.000 ευρώ.

Το δεύτερο θύμα είναι μία ηλικιωμένη κυρία η οποία είχε ερωτευτεί τον 61χρονο και αυτός το εκμεταλλεύτηκε αποσπώντας της μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να κατέθεσε κατά την προανάκριση ότι όσα κατήγγειλε η γυναίκα είναι ψέματα, επειδή την απέρριψε ερωτικά.