Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 32χρονου ημεδαπού που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ιωνίας για κλοπές από σχολικά κτίρια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΜΑΡΤΖΕΛΟ Ιωάννη του Ζήση και της Ιουστίνης, γεννηθέντα στις 11-8-1986 στο Ίλιον

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί νωρίς το πρωί της 11ης Ιουνίου στον Βύρωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, για κλοπές κατ' εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της διερεύνησης υποθέσεων κλοπών από Σχολικά κτίρια, ταυτοποίησαν τον δράστη και αποκάλυψαν την εγκληματική του δραστηριότητα.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος εισέρχονταν πρωινές ώρες σε σχολικά κτίρια, κατευθύνονταν στα γραφεία των καθηγητών και εκμεταλλευόμενος την απουσία τους, αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα, tablets, τσάντες και διάφορα άλλα αντικείμενα των διδασκόντων. Επιπλέον μετέβαινε σε φροντιστήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και διάφορα καταστήματα και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων, αφαιρούσε αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 16 περιπτώσεις κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων δεκατρείς 13 από σχολικά κτίρια, μία από φροντιστήριο, μία από κολυμβητήριο και μία από κατάστημα.