Εξηγήσεις για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καλούνται να δώσουν στον εισαγγελέα δέκα πρόσωπα που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του ομίλου Folli Follie. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση στέλνει κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, με τις πρώτες να έχουν ήδη αποσταλεί σε τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί ώστε να εμφανιστούν στον εισαγγελέα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 καθώς και ο επικεφαλής του Ομίλου της Folli Follie στην Ασία.

Σημειώνεται ότι οι κληθέντες έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, καθώς ήδη έχουν τεθεί σε καθεστώς δέσμευσης περιουσιακά στοιχεία τους μετά από αιτήσεις που υπέβαλε ο κ. Δραγάτσης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Με δύο βουλεύματα, που εκδόθηκαν κατόπιν των εισαγγελικών αιτημάτων, έχει διαταχθεί «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών τίτλων που κατέχουν οι δέκα εμπλεκόμενοι.
 
Η έρευνα για την εταιρεία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρείας και για «παρεμπόδιση ελέγχου», ο οποίος ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), όπου αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, συνήγοροι των κληθέντων ως «υπόπτων» προσέρχονται στον εισαγγελέα για να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, ώστε να ενημερωθούν για τις ενέργειες, των οποίων ζητούνται οι εξηγήσεις. Έτσι, η διαδικασία των ανωμοτί καταθέσεων μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.
 
Η εισαγγελική κίνηση με την αποστολή κλήσεων σε υπόπτους, ουσιαστικά, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της έρευνας, το επόμενο στάδιο της οποίας -μετά τις εξηγήσεις- θα καθορίσει και την ποινική αποτίμηση του εισαγγελικού λειτουργού για την όλη υπόθεση και την περαιτέρω πορεία της δικογραφίας.