«Καθαροί» από επικίνδυνες ουσίες βρέθηκαν οι «ύποπτοι» φάκελοι που εστάλησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα.

«Η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων» είναι το μήνυμα των φακέλων που εστάλησαν ενώ τα γραμματόσημα που χρησιμοποιήθηκαν είναι από την Ινδία και σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους είχαν εμποτιστεί με ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μελάνια εκτύπωσης και παραγωγή συγκολλητικών ουσιών.

Επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο, παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.