Με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς, τραπεζικοί λογαριασμοί της ιδιοκτήτριας πλοίων Αγγελικής Φράγκου καθώς και της εταιρείας IRF European Finance Investments, που ιδρύθηκε στις Βερμούδες και έχει γραφεία στην Ελλάδα αλλά και θυρίδες, δεσμεύονται για υπόθεση που αφορά δανειοδότηση που έχει λάβει η επενδυτική εταιρεία από το 2006 και μετά από την τράπεζα Marfin.

Η υπόθεση αφορά ποσό 75 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίος με τις αναχρηματοδοτήσεις φέρεται να αγγίζει τα 178 εκατομμύρια. Το δάνειο σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, εγκρίθηκε με επισφαλείς όρους.

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά από έρευνα των εισαγγελέων Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2016 άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος 15 στελεχών της τράπεζας. Η κ. Φράγκου βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Αρχικά την έρευνα είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Π.Τσατάνη και είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση. Ο φάκελος όμως ανασύρθηκε από το αρχείο με εντολή τη εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ανατέθηκε στους δύο εισαγγελείς Διαφθοράς.

Κατά τους εισαγγελικούς λειτουργούς το επίμαχο δάνειο, φέρεται να χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εγγυήσεις με σκοπό η επενδυτική εταιρία να αγοράσει μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB.

Η πλοιοκτήτρια με δηλώσεις της έχει αμφισβητήσει τις πράξεις που της καταλογίζονται, ενώ υποστηρίζει πως η δίωξη εναντίον της δεν είναι σύννομη καθώς δεν είχε κληθεί από τους εισαγγελείς πριν την απαγγελία κατηγορίας.