Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης και στα δύο ρεύματα από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως το ύψος του καταστήματος Πανόραμα. 

Απαγόρευση της κίνησης φορτηγών λόγω χιονόπτωσης σε Μαλακάσα και Βίλια

Χιονίζει στα βόρεια και τα ορεινά της Αττικής, με συνέπεια η Τροχαία να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στη Μαλακάσα και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού του οδικού δικτύου, ενώ και τα ΙΧ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών άνω των3,5 τόνων στα εξής σημεία:

1. Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 6ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή των Βιλίων.

2. Στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από το 32,5 χιλιόμετρο (διόδια Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. Εξαιρούνται μόνο τα φορτηγά που κινούνται προς Χαλκίδα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα υπόλοιπα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, επίσης στο ρεύμα προς Θήβα στο ύψος των Βιλίων. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Καλάβρυτα-Ορεινή Ναυπακτία 

Οι χιονοπτώσεις στην περιοχή των Καλαβρύτων και της ορεινής Ναυπακτίας έχουν προκαλέσει την διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία του ορεινού δικτύου.

Στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα παρακάτω σημεία:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου μέσω Πτέρης.
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών
  • Στην δημοτική οδό που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Στην ορεινή Ναυπακτία έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στις εξής περιοχές:

  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου από το ύψος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου και άνω, καθώς και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Κλεπάς, Αράχωβας, Λιβαδακίου και Ψήλος Σταυρός.
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-'Ανω Χώρας- Κρυονερίων , καθώς και στις τοπικές κοινότητες Λιμνίτσας, 'Ανω Χώρας, Κρυονερίων, Περδικόβρυσης και Αμπελακιώτισσας.
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς και στις τοπικές κοινότητες Λεύκας, Γραμμένης Οξιάς και Μανδρινής.

Μαγνησία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο οδικό δίκτυο της περιοχής της Μαγνησίας υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος)-Κισσό.

Λαμία

«Μπλόκο» σε οχήματα που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες βάζει από τα ξημερώματα η Τροχαία, σε αρκετές περιοχές της Φθιώτιδας. 

Η συγκεκριμένη εντολή αφορά σε σημεία της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας (από τους Αγίους Θεοδώρους και τον Λογγό), καθώς και στο δευτερεύον εθνικό δίκτυο, προς Μπράλο, Δομοκό και προς Καρπενήσι, όπου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών. 

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων προληπτικά από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Άμφισσα όπου εντοπίζεται και η μεγάλη ένταση της χιονόπτωσης.

Στο μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση της Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στο Εθνικό δίκτυο από την Τραγανά μέχρι τη Στυλίδα.

Η τροχαία ακινητοποιεί τα βαρέα οχήματα στα διόδια της Τραγάνας αλλά και στον κόμβο του Αγίου Κωνσταντίνου έτσι ώστε από τα Καμένα Βούρλα μέχρι και τις Ράχες να μην κινείται φορτηγό αυτοκίνητο.

 Στο αντίθετο ρεύμα για τα βαρέα οχήματα που κινούνται από Λάρισα προς Αθήνα η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία από το 242 χλμ στο ύψος των Ραχών και μέχρι τα Καμμένα Βούρλα. 

Μέτσοβο-Τζουμέρκα-Αρτα

Οι επαρχιακές οδοί Αθαμανίου-Μεσούντας-Τετράκωμου, καθώς και η Αθαμανίου-Θεοδώριανων, από Σταυρό έως τα Θεοδώριανα, είναι κλειστές λόγω της χιονόπτωσης.

Αχαΐα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από το 11ο χιλιόμετρο.