Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα. Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Ωστόσο από την μαθητική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας καθώς και πλήθους κόσμου, δεν έλλειψαν και τα «μικροεπεισόδια».

Συγκεκριμένα ένας άνδρας και μια γυναίκα, ντυμένοι με παραδοσιακές μακεδονικές στολές και με σημαίες της Βεργίνας ανά χείρας παρεισέφρησαν ανάμεσα στα σχολεία και παρέλασαν μέχρι να φτάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Εκεί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Η παρέλαση διεκόπη για μερικά δευτερόλεπτα αλλά με την παρέμβαση καθηγητών που συνόδευαν τους μαθητές η ροή αποκαταστάθηκε. Η γυναίκα παρέμεινε λίγο ακόμα μπροστά στους επισήμους και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης η ΛΑΕ είχε αναρτήσει στο Σύνταγμα πανό στο οποίο έγραφε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».