Ξυλοδαρμό από τον πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει διανομέας φαγητού, όπως αποκαλύπτει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος Τ.Τ. εργαζόταν σε κατάστημα φαγητού στη Θεσσαλονίκη επί ενάμιση μήνα, ανακαλύπτοντας εκ των υστέρων που όλο αυτό το διάστημα ήταν ανασφάλιστος. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, μία μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη του πως θα απουσιάσει από την εργασία του λόγω ασθενείας, με τον εργοδότη να τον απειλεί τηλεφωνικά, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο μαγαζί.

«Δούλευα στην πιτσαρία του κυρίου. Ο εργοδότης έλειπε και συνεργαζόμουν με την μητέρα του. Είχα συνεννοηθεί να μου κολλήσουν ένσημα για να έχει ασφάλεια το παιδί μου. Ήταν ένα Σάββατο που ήμουν άρρωστος και ενώ τον είχα ειδοποιήσει ότι είμαι άρρωστος μου έστελνε απειλητικά μηνύματα. Πήγα στην αστυνομία και το κατήγγειλα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εργαζόμενος και περιέγραψε πως ο πρώην εργοδότης του, τον εντόπισε εκτός καταστήματος και τον ξυλοκόπησε χρησιμοποιώντας σιδερογροθιά.

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά και προχθές ήμουν στους Αμπελόκηπους στην πλατεία, με πλησίασε και άρχισε να με χτυπά με τα χέρια του. Μας χώρισαν περαστικοί, τον απομάκρυναν από μένα. Πήρε σιδερογροθιά και άρχισε να με χτυπά στο κεφάλι. Έχω σπασμένα ζυγωματικά και μύτη» περιέγραψε ο εργαζόμενος και κατήγγειλε πως οι διανομείς υφίστανται μεγάλη εκμετάλλευση διότι οι εργοδότες κολλούν ελάχιστα ένσημα και καθυστερούν να τους πληρώσουν.

«Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας» καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.