Διαταγή προς τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού να μην ακουστούν συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου απέστειλε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα parapolitika.gr που δημοσιεύουν το έγγραφο της συγγεκριμένης διαταγής, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος προέβη στην παραπάνω απαγόρευση, επικαλούμενο τη «διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας» καθώς «και την αποφυγή επιβολής «κυρώσεων πειθαρχικών και ποινικών σε στελέχη, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Να υπενθυμίσουμε ότι σφoδρές αντιδράσεις είχαν ξεσπάσει στο παρελθόν και συγκεκριμένα πίσω στα 2010, όταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα από τα ΟΥΚ είχαν ακουστεί συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεται ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Τότε, ο αρχηγός του λιμενικού είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής της διμοιρίας, ενώ είχε διατάξει ΕΔΕ., ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ζητήσει καρατομήσεις.

Τι «απαντά» το Λιμενικό

Η απαγόρευση είναι στο πλαίσιο των ισχυόντων, διευκρινίζει το αρχηγείο της Ακτοφυλακής σε ανακοίνωσή του.

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού. Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: