Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον.

«Αισθάνομαι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη στο παιδί μου» είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας του μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία.

Τα βίντεο της δολοφονίας προβλήθηκαν στο δικαστήριο την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή προβλήθηκαν κάποια καρέ.

Ο πατέρας του μπάρμαν στην κατάθεση του μίλησε για τον γιο του υποστηρίζοντας πως εργαζόταν στο μπαρ της Ζακύνθου προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του ενώ επίσης βοηθούσε και στην οικογενειακή επιχείρηση.

Όπως εξήγησε ο πατέρας του μπάρμαν, η οικογένεια φεύγοντας από την Πάτρα, άνοιξε στο νησί ένα εστιατόριο και προσπάθησε να κάνει μία νέα αρχή.

«Ήταν άριστος μαθητής και κατάφερε να σπουδάσει πληροφορική. Ήταν πάντα ένα πολύ κοινωνικό παιδί για το οποίο έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Σε δικαστήριο δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ στη ζωή του. Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου καθώς κι εκείνος- όπως όλη η οικογένεια- έκανε μια δεύτερη δουλειά προσπαθώντας να βοηθήσει» ανέφερε ο πατέρας του κατηγορούμενου σύμφωνα με το thebest.gr.

Ο πατέρας του κατηγορουμένου ανέφερε επίσης ότι τη βραδιά της δολοφονίας η οικογένεια δεν είχε καταλάβει γιατί ο μπάρμαν βρισκόταν στην ασφάλεια.

Οι καταθέσεις των τεχνικών συμβούλων

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τεχνικοί σύμβουλοι οι οποίοι επεξεργάστηκαν και ανέλυσαν τα βίντεο που έχουν καταγράψει τη δολοφονία του Χέντερσον.

Πρόκειται για δύο μάρτυρες υπεράσπισης ειδικών γνώσεων που ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν και περιέγραψαν τι είδαν από τις επίμαχες σκηνές και τις ενέργειες των κατηγορούμενων.

Ο πρώτος τεχνικός σύμβουλος υποστήριξε ότι η σύγκρουση του μπάρμαν με το θύμα ήταν συμπτωματική. Σύμφωνα με όσα είδε και κατέθεσε, ο μπάρμαν εκτοπίστηκε από το άτομα που ήταν μαζί του και τόνισε ότι το πλήθος έφτασε το θύμα μέσα σε δυόμιση δευτερόλεπτα εξηγώντας πώς θα τον προλάβαιναν. Τέλος μιλώντας επίσης για τον τρίτο και τέταρτο κατηγορούμενο ανέφερε ότι δεν χτύπησαν το θύμα στον κορμό και στο κεφάλι.

Και ο δεύτερος τεχνικός σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σύγκρουση τονίζοντας ότι ενδέχεται να ανέτρεψε την πορεία του θύματος ή να ήταν μια απλή σύγκρουση.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα που έκανε τη νεκροτομή στο θύμα.