Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017 ζήτησε ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών την ενοχή και των εννέα κατηγορούμενων και ειδικότερα για τους έξι από αυτούς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία. Για έναν ακόμη κατηγορούμενο, πρότεινε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους δύο πρότεινε να κριθούν ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά, απ΄ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και κατέληξε στο φόνο του Μπακάρι Χέντερσον, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία και σε έναν εργαζόμενο του ίδιου καταστήματος, για ψευδορκία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι ήλθαν για δεύτερη φορά από τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την συνέχεια της δίκης, αλλά και να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα κατέθεσε ο τελευταίος κατηγορούμενος, ο Σερβοβόσνιος που κατηγορείται ότι χτύπησε τον Χέντερσον με σιδερογροθιά. «Του μιλούσα ενώ καταλάβαινα ότι ήταν μεθυσμένος. Συνέχισα να του μιλάω και να του λέω να πάει σπίτι και ότι ήταν μεθυσμένος. Είχε μία επιθετική συμπεριφορά. Δεν έφευγε και έλεγε “Έλα να μετρηθούμε και θα πάθεις ότι και οι άλλοι”» κατέθεσε και αρνήθηκε ότι είχε στα χέρια του σιδερογροθιά, λέγοντας πως πήρε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος τα κλειδιά για το μηχανάκι του.