Με την κατάθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, συνεχίστηκε τη Δευτέρα, η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, που άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο 22χρονος πέθανε από τα χτυπήματα και μάλιστα μίλησε χαρακτηριστικά για «σάκο του μποξ» που δεχόταν τα χτυπήματα υπογραμμίζοντας και τη σημασία του αλκοόλ που ο άτυχος νεαρός είχε καταναλώσει το μοιραίο βράδυ, λέγοντας ότι «υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς στα χτυπήματα».

Όσον αφορά στην αιτία θανάτου του Μπακαρί, πέθανε από ρήξη των αγγείων που βρίσκονται στη βάση του κρανίου και την αιμορραγία που επέφερε καταστολή στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

Η σιδηρογροθιά και τα θανάσιμα χτυπήματα

«Ο Μπακάρι δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο» ανέφερε, σύμφωνα με το thebest.gr, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας η Αγγελική Τσιόλα και σημείωσε ότι ο 22χρονος δεν είχε κατάγματα αλλά ότι αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σιδηρογροθιά.  «Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι» ανέφερε εξηγώντας ότι «υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο».

Η ιατροδικαστής τόνισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή και ότι θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι.

«Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» ανέφερε ενώ σύμφωνα με όσα είπε μέχρι ένα σημείο θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με το thebest.gr, κατέθεσε και δεύτερος ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος συμφώνησε ότι αιτία θανάτου είναι η αιμορραγία στο σημείο που εντοπίστηκε, ανέφερε ότι οι περισσότερες βλάβες ήταν σε δύο σημεία και στάθηκε στο γεγονός ότι στο σώμα του άτυχου 22χρονου δεν βρέθηκαν κακώσεις.

Έκανε λόγο για πλήξη στο κεφάλι που ίσως σχετιζόταν με κάποια απότομη κίνηση και τέντωμα των αγγείων που έφεραν τη ρήξη και την μοιραία εσωτερική αιμορραγία. «Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι ανέφερε εξηγώντας ότι «υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχαν σκοπό τον θάνατο».

Και οι δύο ιατροδικαστές ρωτήθηκαν για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε το γεγονός ότι το θύμα είχε καταναλώσει υψηλή ποσότητα αλκοόλ και ανέφεραν ότι η κατανάλωση αλκοόλ από το θύμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάληξη του. Η Αγγελική Τσιόλα, όπως προαναφέρθηκε, τόνισε ότι υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς στα χτυπήματα και ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε ότι «η βαρύτατη πλήξη σε έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ενώ χωρίς την ύπαρξη αλκοόλ μπορεί ο θάνατος να μην έρθει».

Πηγή: thebest.gr