Στο αρχείο μπαίνουν οι καταθέσεις του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, άλλοτε προστατευόμενου μάρτυρα και πλέον κατηγορούμενου στην υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Θοδωρής Μαντάς στον ΣΚΑΙ, οι καταθέσεις του πρέπει πλέον να εξαχθούν από την δικογραφία καθότι ο εντολέας του είναι πλέον κατηγορούμενος. 

«Πρέπει υποχρεωτικά να μπει στο αρχείο και να μην χρησιμοποιηθεί αποδεικτικά καθότι πλέον διώκεται» σημείωσε ο δικηγόρος του. Ο ίδιος σημείωσε πως οι διωκτικές αρχές «δεν μπορούν να θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» σημειώνοντας πως είτε «πρέπει να δεχτούν πως ήταν λάθος όταν έδωσαν προστασία στον Μανιαδάκη πριν από ένα χρόνο, είτε ότι η σημερινή δίωξη σε βάρος του είναι εσφαλμένη». 

Ο κ. Μαντάς, πρόσθεσε πως ο εντολέας του δεν αντιμετωπιζόταν ως ποινικά εμπλεκόμενος όταν ο φάκελος της Novartis άνοιξε, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει πως η εισαγγελία Διαφθοράς επέλεξε να του δώσει το status προστατευόμενου μάρτυρα παρά τις εναντίον του καταθέσεις.  «Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα», είπε. «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο δικαιϊκό μας σύστημα». Ο συνήγορος του Νίκου Μανιαδάκη, πρόσθεσε ακόμα πως η μετατροπή του εντολέα του σε κατηγορούμενο έγινε σε λίγες μόνο ώρες, χωρίς να αιτιολογηθεί από τους εισαγγελείς.