Την μετατροπή της κατηγορίας του καταδικασμένου δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα τον Δεκέμβριο του 2008 και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, που εκδικάζει την υπόθεση. 

Συγκεκριμένα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ζήτησε η «ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο» να μετατραπεί σε «ενδεχόμενο δόλο» καθώς όπως είπε «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά, να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας». Αν η πρότασή του, που έχει μειοψηφίσει σε πρώτο βαθμό, εισακουστεί, θα μειώσει αρκετά την αρχική ποινή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, επισπεύδοντας την αποφυλάκισή του, καθώς ήδη έχει εκτίσει περίπου 10 χρόνια. 

 

Ο ίδιος εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει καμία συνέργεια» στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  «Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Στην απολογία του, λίγο νωρίτερα ο Βασίλης Σαραλιώτης επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Από την πλευρά του ο Επαμενιώνδας Κορκονέας είχε σημειώσει ότι «νιώθω λύπη και συντριβή για ό,τι συνέβη». 

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων στις 14 Μαρτίου.

Για το ενδεχόμενο να μειωθεί η ποινή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, μιλούσε στο Reader.gr ο γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που κατέθεσε στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr