Με την κατάθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, που άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου.

Η κ. Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 22χρονου.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, οι γονείς του Μπακάρι απουσίαζαν από το δικαστήριο διότι δεν επιθυμούσαν να ακούσουν τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά θα επιστρέψουν στην Πάτρα την ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου κατέθεσε ο πατέρας του Έλληνα μπάρμαν που κατηγορείται για τη δολοφονία.

«Ήταν άριστος μαθητής και κατάφερε να σπουδάσει πληροφορική. Ήταν πάντα ένα πολύ κοινωνικό παιδί για το οποίο έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Σε δικαστήριο δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ στη ζωή του.Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου καθώς κι εκείνος- όπως όλη η οικογένεια- έκανε μια δεύτερη δουλειά προσπαθώντας να βοηθήσει» ανέφερε. Κατέθεσε επίσης ότι τη μοιραία βραδιά στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ο μπάρμαν βρισκόταν στην ασφάλεια, αν ήταν εκεί ως μάρτυρας, ως κρατούμενος ή κάτι άλλο.

Στο δικαστήριο είχαν προβληθεί και βίντεο από τη δολοφονία ενώ κατέθεσαν οι τεχνικοί σύμβουλοι που τα επεξεργάστηκαν.

Στο επίκεντρο των καταθέσεών τους ήταν η δράση αλλά και οι κινήσεις του μπάρμαν ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο «έκλεισε» το δρόμο στο θύμα την ώρα που έτρεχε για να γλιτώσει από το πλήθος που τον κυνηγούσε, το απώθησε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει και έτσι τον έφτασαν οι διώκτες του και να επήλθε ο θάνατός του από τα χτυπήματα.

Ο πρώτος τεχνικός σύμβουλος ανέφερε ότι υπήρξε μία συμπτωματική σύγκρουση με το θύμα το οποίο είχε την διπλάσια ταχύτητα. Σύμφωνα με όσα είδε και κατέθεσε ο μπάρμαν εκτοπίστηκε από το άτομα που ήταν μαζί του και τόνισε ότι το πλήθος έφτασε το θύμα μέσα σε δυόμιση δευτερόλεπτα εξηγώντας πώς θα τον προλάβαιναν. Τέλος μιλώντας επίσης για τον τρίτο και τέταρτο κατηγορούμενο ανέφερε ότι δεν χτύπησαν το θύμα στον κορμό και στο κεφάλι.

Και ο δεύτερος τεχνικός σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σύγκρουση τονίζοντας ότι ενδέχεται να ανέτρεψε την πορεία του θύματος ή να ήταν μια απλή σύγκρουση.

Το δικαστήριο έχει προγραμματίσει τις εξής συνεδριάσεις: 15, 23, 25, 29 και 30 Οκτωβρίου.