Δύο φέρεται ότι είναι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο οργανωμένο δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης που εξάρθρωσε τις προηγούμενες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία. 

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ προχώρησε χθες στη σύλληψη εννέα ατόμων καθώς και ενός αστυνομικού στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλία. Αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός, ενώ ένας ακόμη αστυνομικός δεν συνελήφθη επειδή δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για το αυτόφωρο. 

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των παραπάνω περιλαμβάνονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης - συμμορίας, της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ τα μέλη της συμμορίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας αναπτύξει δίκτυο ατόμων, τα οποία προμήθευαν κυρίως με κοκαΐνη και κάνναβη κυρίως στην Αττική και σε δύο τουλάχιστον πόλεις σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο. 

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συμμορίας για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες συνδέσεις, με στοιχεία ανύπαρκτων (ghost cards) ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία, με συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ κ.λπ.) είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχηση με χρηματικά ποσά (π.χ. 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.).

Η εμπλοκή των Αστυνομικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς αστυνομικός (Αρχιφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, προμηθευόταν και διέθετε ναρκωτικές ουσίες σε διευρυμένο δίκτυο ατόμων, που από κοινού είχαν αναπτύξει τα μέλη της συμμορίας, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός (Αστυφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στη Δυτική Μακεδονία, προμηθευόταν μικροποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεση τους.

Και οι δύο αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν σε μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα (στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καταδιωκτικά έγραφα κ.λπ.) για τη διευκόλυνση της δράσης τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν συνολικά οκτώ έρευνες σε οικίες εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλία, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,:

•    ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 
•    Πέντε πυροβόλα όπλα - πιστόλια,
•    πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, 
•    πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών «SIM»,
•    35.000 ευρώ περίπου, 
•    διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. 

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.