Πιο αναλυτικά, στελέχη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γρηγόρη Γερακαράκο, προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των νυχτερινών αποζημιώσεων. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ανήρτησαν πανό το οποίο αναφέρει «Δυστυχώς... επτωχεύσαμεν».

Αυτό καθώς όχι μόνο δεν πληρώθηκαν τα οφειλόμενα «νυχτερινά» από την προηγούμενη μισθοδοσία, αλλά και σε αυτή οι αναγραφές στη σχετική στήλη των σημειωμάτων απολαβών θα είναι μηδενικές.

Τι απαντά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που διοχετεύονται και διακινούνται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και κάνει λόγο για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων από τους συνδικαλιστές του Σώματος. Παράλληλα, στο κείμενο, σημειώνεται ότι:

  • τα νυχτερινά μηνός Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2019
  • τα νυχτερινά μηνός Ιανουαρίου 2019 καταβάλλονται κανονικά με την μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2019

Όσον αφορά στα νυχτερινά μηνός Δεκεμβρίου 2018: με την μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2019 χορηγήθηκε αποζημίωση για (12) ώρες, ανά δικαιούχο, για τις υπόλοιπες ώρες, έχει προωθηθεί ήδη νομοθετική ρύθμιση και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας, ενώ για τις ως άνω υπολειπόμενες ώρες το ποσό που αντιστοιχεί, ανά δικαιούχο, κυμαίνεται έως 100 ευρώ.