Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς του 12χρονου, ένας μαθητής του σχολείου και ένας εξωσχολικός απομόνωσαν τον έφηβο στην τουαλέτα, αναγκάζοντάς τον σε σεξουαλικές πράξεις ενάντια στη θέλησή του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τους γονείς του 12χρονου, ένα τρίτο παιδί βιντεοσκόπησε το συμβάν και στη συνέχεια το έδειξαν και σε άλλα παιδιά, με αποτέλεσμα το παιδί τους να υποστεί και εκφοβισμό.

Ο μικρός μαθητής μίλησε σε καθηγητή του σχολείου ο οποίος τον παρέπεμψε στον διευθυντή και εκείνος του ζήτησε να τον ενημερώσει αν το παιδί αυτό (ο εξωσχολικός) ξαναβρεθεί στο σχολείο και τον απέτρεψε από το μιλήσει στους γονείς του.

Το παιδί δεν είπε τίποτα στους γονείς του, επειδή φοβόταν, παρουσίαζε όμως περίεργη συμπεριφορά και έκανε εμετούς και οι γονείς κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε. Τελικά η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο σχολείο και τις οποίες άκουσε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.