Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κρατούμενος Α.Λ. Ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία της 21χρονης ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές Αυλώνα και πλέον θα μεταχθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Παράλληλα διατάχθηκε και ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς παραβιάστηκε το κελί του 19χρονου το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα ο κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ' όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».