Η 40χρονη Δ.Β. χήρα του καπετάνιου κατηγορείται ότι σκότωσε στην Κοιλάδα τον 42χρονο σύζυγό της, Θ.Λ., στην αυλή φιλικού τους προσώπου τον Δεκέμβριο του 2014.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου νωρίς το πρωί προσήλθε η κατηγορούμενη με την συνοδεία αστυνομικών, ενώ δηλώσεις έκαναν και οι δικηγόροι της υπόθεσης Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Γεωργόπουλος.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο... Πρέπει να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα η οποία αφορά κυρίως την κυρία κατηγορουμένη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και εμείς πρέπει να σεβαστούμε το τεκμήριο αθωότητος. Να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση και να ησυχάσουν όλοι και η πλευρά της κυρίας κατηγορουμένης, αλλά και η οικογένεια του θύματος η οποία ζει σε μία αγωνία όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τότε που έχασε τη ζωή του το παιδί τους», είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Ο θάνατος του καπετάνιου είχε αρχικά παρουσιαστεί ως αυτοκτονία από τη σύζυγό του. Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, φανέρωσε ότι είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ένας επίδοξος αυτόχειρας.

Η 40χρονη συνελήφθη και η δίκη της ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016. Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.