Κάτι από την ταινία «Χάνιμπαλ Λέκτερ» θυμίζει η υπόθεση δολοφονίας του 79χρονου ναυτικού στον Πειραιά, από την 55χρονη Χιλιανή σύντροφο του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η γυναίκα όχι μόνο μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο άνδρα, αλλά του αφαίρεσε και ζωτικά όργανα.

Το θύμα έφερε χτυπήματα από μαχαίρι, στο λαιμό, στο θώρακα και στην κοιλιά, ενώ το στόμα του ήταν φιμωμένο με μανταλάκια.

Η 55χρονη γυναίκα, που στο παρελθόν φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πειραιά. Μετά το άγριο έγκλημα οι αστυνομικοί εντόπισαν την γυναίκα μέσα στο σπίτι να κάθεται, χωρίς να έχει συναίσθηση του τι έχει συμβεί, έχοντας στην αγκαλιά της το σκυλάκι της.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν μετά από τσακωμό που είχε το ζευγάρι στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Σαχτούρη στον Πειραιά. Κάποια στιγμή οι φωνές σταμάτησαν, με αποτέλεσμα οι γείτονες να θεωρούν ότι ο καβγάς έλαβε τέλος. Γρήγορα, όμως, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, καθώς το ζευγάρι άρχισε να τσακώνεται ξανά.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος και βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.