Στο υπουργείο Οικονομικών στην οδο Καραγιώργη Σερβίας εισέβαλαν εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.

Απαιτούν δε να συναντηθούν με εκπροσώπους του υπουργείου ώστε να δοθεί λύση στα αιτήματά τους.

«Κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων», επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία πρόκειται για «προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά επίσης την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των Δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη») και την απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.

 Δείτε τις φωτό: