Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φορμόλη, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο. Να σημειώσουμε ότι ο «Ρουβίκωνας» μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες, είχε «χτυπήσει» ξανά τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές υπόπτων, ενώ χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι απ’ τις προσαγωγές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες -μετά από... παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας- καμία δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.

Λίγο μετά την καταδρομική ενέργεια, στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενου του «Ρουβίκωνα», στο οποίο αναφέρεται: «Κατά το κοινώς λεγόμενο η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, και ως ομάδα συνηθίζουμε να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Πριν 3 περίπου μήνες είχαμε παρέμβει στα γραφεία της (...) αφενός ως κίνηση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αγωνιστή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και αφετέρου για να δοθεί δημοσιότητα στις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρία στις ιχθυοπαραγωγικές της μονάδες. Απέναντι στην ηχηρή σιωπή σε βαθμό συγκάλυψης των αστικών ΜΜΕ, επιλέξαμε να παρέμβουμε και πάλι στα διοικητικά τους γραφεία εφαρμόζοντας κι εμείς με τη σειρά μας, μια -κατά τα λεγόμενά τους- ασφαλή και ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία πρακτική: Τα λουτρά φορμόλης».

«Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η φορμόλη στις «επιτρεπτές» δόσεις και συγκεντρώσεις και με βάση κτηνιατρική συνταγή είναι παντελώς ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και πλήρως αποδομήσιμη, οπότε υποθέσαμε με σχετική ασφάλεια ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη ρίψη φορμόλης στα γραφεία τους, και μάλιστα σε ποσότητα μηδαμινή σε σχέση με τους τόνους που ρίχνουν καθημερινά στα ψάρια που εκτρέφουν. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση για τη φορμόλη, η φορμαλδεΰδη και τα βιοκτόνα σκευάσματά της απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για χρήση κατά τη μεταποίηση τροφίμων και ως απολυμαντικά χώρων και σκευών που σχετίζονται με τρόφιμα και ποτά. Στη συνέχεια, απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή αγορά προϊόντα που περιέχουν φορμόλη», αναφέρει ακόμα η αναρχική ομάδα.

«Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ», καταλήγει ο «Ρουβίκωνας».