Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη, μετά την έκρηξη και τη φωτιά στο μετασχηματιστή στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, προτεραιότητα από τους τεχνικούς της ΔΕΗ, δίνεται σε νοσοκομεία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αεροδρόμια.  

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στην «άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής» που «απέτρεψε το ενδεχόμενο να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς σε εργαζόμενους της ΔΕΗ».

Όπως είπε στο Cretalive, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, είναι μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. 

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στα Λινοπεραματα και κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά σε μετασχηματιστή στον οποίο είχε εκδηλωθεί η φωτιά.

Αυτήν την ώρα γίνονται προσπάθειες παράκαμψης του μετασχηματιστή έτσι ώστε να γίνει σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο προληπτικά μονάδα του ΕΚΑΒ μετέβη στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος μπλάκ άουτ και στις τηλεπικοινωνίες αν διακοπεί η μετάδοση σήματος από τις κεραίες.