Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι, η αδερφή της κοπέλας και η μητέρα της. Το αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Γεροποτάμου στα «τρία αστέρια» παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ η οικογένεια επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση που είχε πάει στο Τυμπάκι.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε την ώρα που το αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί από τον χείμαρρο και είπε «ελάτε γιατί πνιγόμαστε».

Σύμφωνα, με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με 30 πυροσβέστες. άνδρες της ΕΜΑΚ και ένα σκάφος.

Στις έρευνες συμμετέχει ένα ελικόπτερο και drone.

 «Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

«Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone», συνεχίζει ο κ. Λαγουδάκης.